Despre mine

Fotografia mea
Ruginoasa, Romania
Întrebare de logică: „Te afli într-o cameră întunecată, fără geamuri sau curent electric. Pe masă sunt o lampă, un felinar, lumânări și o cutie de chibrituri cu un singur băț bun. „Ce aprinzi întâi?” Răspunsul e logic „Chibritul!”. Pentru mine, cuvântul scris e lumina din acea cameră întunecată. E puterea de a pune pe hârtie, reală sau virtuală, tot ce altfel n-aș avea curaj să spun în viața de zi cu zi. Vladimir Bukovski spunea „hârtia scrisă arde mai greu". Dacă am trăi într o lume plină de cuvinte, focul ar aduce doar lumină.

miercuri, 3 septembrie 2014

Viitorul dupa razboi

Acum cateva zile am primit pe Facebook o informatie despre una dintre cele mai importante Banci private din Rusia care ,datorita sanctiunilor impuse de UE are mai probleme financiare.Azi dimineata presa informa ca presedintii Ucrainean si Rus au cazut de acord pentru o incetare a focului in urma unei "convorbiri telefonice" nu se stie bine cine a sunat pe cine,cert e ca prima oara in ultimile luni se vorbeste despre o incetare definitiva a focului,adica miroase a pace.Nu pot sa nu leg cele doua stiri intre ele,Rusia nu-si permite un dezastru financiar,si gandul unor noi sanctiuni economice probabil ca l-a facut pe Putin sa sune ,sau sa raspunda.Acum se pune urmatoarea intrebare,cine a castigat razboiul ? Nimeni ! Indiferent ce si cum vor spune ,nimeni nu a castigat acest razboi ,unul fratricid in care s-au implicat mai mult sau mai putin vizibil si Rusia,dar si NATO...S-a sfarsit ,Doamne ajuta , razboiul ucrainean,incepe razboiul rece.
La prima vedere Rusia pare ca a castigat ceva,Crimeea si estul Ucrainei,cu toate zacamintele sale minere,bine Donetsk-ul nu se va lipi de Rusia,dar cu siguranta va avea o libertate suficient de mare incat sa poata trimite tot ce-i pretios Mamei Rusii ,Asta la prima vedre,pentru ca ,daca vor stii sa isi joace corect cartea ucrainieni au castigat ,dar pe termen lung.Ucraina a realizat ca e un singur drum de urmat,cel spre vest.Si mai mult ca sigur va cere aderarea la NATO in primul rand pentru asi asigura o independenta clara.Iar NATO,in razboi rece ,cu siguranta va accepta mult,mult mai usor Ucraina in sanul sau decat a facut-o cu Romania sau Bulgaria,de exempluSi poate ,urmand exemplu ucrainei,acelasi lucru il vor face si moldovenii,sau georgienii,iar asta cu siguranta nu-i va cadea bine Tarului.Apoi cu ocazia acestui razboi UE a inteles ca dependenta de gazul rus e un fel de Pact cu Divolul,si daca azi Putin a dat inapoi,a facut-o pentru ca ,oricat ar brava Putin,nu poate duce o lupta,mai ales economica, cu toata Europa plus SUA.,Rusia de maine va face tot posibiul sa isi "imblanzeasca" relatiile cu UE,probabil va renunta la boicotul produselor agricole,probabil va ieftini gazul,mai ales catre Germania prietenei Merkel.Probabil ca Putin,tot pentru a demonstra ca nu doreste razboi,nici macar rece,il va sacrifica pe bufonul Rogozin,poate si pe altii,pe Yanukovich ,cel care cu siguranta va fi predat Kiev-ului ,la ce-i mai foloseste acum lui Putin ? Si totul pentru a impresiona Europa,care,daca va cadea in aceasta capcana peste un timp se va trezi cu o Rusie si mai puternica si mai dornica sa se joace dea razboiul. .Si de data asta Putin nu cred ca va mai raspunde la nici un telefon.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu