Despre mine

Fotografia mea
Ruginoasa, Romania
Întrebare de logică: „Te afli într-o cameră întunecată, fără geamuri sau curent electric. Pe masă sunt o lampă, un felinar, lumânări și o cutie de chibrituri cu un singur băț bun. „Ce aprinzi întâi?” Răspunsul e logic „Chibritul!”. Pentru mine, cuvântul scris e lumina din acea cameră întunecată. E puterea de a pune pe hârtie, reală sau virtuală, tot ce altfel n-aș avea curaj să spun în viața de zi cu zi. Vladimir Bukovski spunea „hârtia scrisă arde mai greu". Dacă am trăi într o lume plină de cuvinte, focul ar aduce doar lumină.

luni, 3 noiembrie 2014

Ura din ochii nostri

      Siria, un oras distruns de razboiul civil parca nesfarsit de acolo , un copil abia mergand loveste cu piciorul capul unui soldat sirian ce a fost ucis de luptatorii frontului islamic.In spatele copilului, tatal zambeste fericit, e prima lectie despre ce inseamna ura pe care i-a oferit-o celui mic.
     Ucraina, o tanara fata de nici 19 ani, cu parul lung si blond, impletit in coada, poarta mandra pe umar un Kalasnikov.  Imbracata intr-o uniforma de camuflaj ea s-a inscris voluntara sa lupte impotriva separatistilor din Donetsk. A ucis, nu stie cati oameni si se asteapta sa fie si ea ucisa poate intr-o zi , intr-o seara..Lupta pentru un crez, asa zice, sa isi apere tara si in ochii ei se citeste ura impotriva lor , a celor care sint nevazuti de partea cealalta a orasului dusmanii nestitui decat pe nume .
    Romania, alegeri prezidentiale primul tur, oamenii se incoloneaza la vot , voteaza pentru viitor, pentru mai bine asta spun toti. "Votezi cu Ponta ? ! " daca raspunzi da ti se arunca in fata epitetul de nenorocit care ii sprijini pe hoti, pe comunisti, pe cei care vor sa ne vanda rusilor ..."votezi cu Johannis ? ! " Atunci clar esti Basist, tot un nenorocit care vrea sa distrunga tara, care vrea ca Ardealul sa se desprinda de tara, care tine cu ungurii, chit ca Johannis e neamt.  Vrem binele tari, dar votam din ura, ura fata de ceilalti care nu gandesc ca noi. 
    Fanatism, in politica , in religie, in iubire, fanatismul care-i face pe oamenii sa se urasca cu o dragoste ingrozitoare . Ce nu ne convine uram ,dispretuim, jignim , santem gata sa arucam epitete, flegme in fata si de aici pana la imaginile din Siria, sau din Ucraina nu-i mult, doar un pas...
   Somnul natiunii naste monstri, monstrii ce cresc in sufletele noastre si abia asteapta sa iasa la iveala, sa ucida tot ce-i bun si frumos in noi...