Despre mine

Fotografia mea
Ruginoasa, Romania
Întrebare de logică: „Te afli într-o cameră întunecată, fără geamuri sau curent electric. Pe masă sunt o lampă, un felinar, lumânări și o cutie de chibrituri cu un singur băț bun. „Ce aprinzi întâi?” Răspunsul e logic „Chibritul!”. Pentru mine, cuvântul scris e lumina din acea cameră întunecată. E puterea de a pune pe hârtie, reală sau virtuală, tot ce altfel n-aș avea curaj să spun în viața de zi cu zi. Vladimir Bukovski spunea „hârtia scrisă arde mai greu". Dacă am trăi într o lume plină de cuvinte, focul ar aduce doar lumină.

luni, 30 octombrie 2017

Au trecut doi ani ....

              Au fost numiti ingeri , li s-a spus ca ar fi fost eroi , au fost vazuti ca niste satanisti , pletosi nenorociti , drogati , nemuritori , in timp ce erau ingropati . S-au compus cantece , poezii , au cazut guverne , s-au facut dosare , s-au scris mii de asticole , au curs si lacrimi , s-au depus flori , coroane , s-au rostit discursuri . Dar cate nu s-au spus si nu s-au facut in acesti doi ani de cand ei nu mai sunt . Atat de multe lucruri memorabile uitate imediat . S-au spus multe , pentru ca la vorbe nu ne intrece nimeni , dar nu s-a facut nimic , absolut nimic , ca intr-o zi un alt Colectiv sa nu mai existe .

    " Avem de toate " asa spunea atunci ministru Banicioiu , probabil se referea la bacterii , la infectii , pentru ca da , au avut de toate pe corpurile lor arse . Toate denumirile complicate de chestii care te ucid incet dar sigur . Bacterii , infectii , toate invizibile , la fel ca spitalele promise acum doi ani , la fel ca solutiile propuse imediat dupa , sau in timp ce . In timp ce ei mureau , in tara , afara , prin spitale sau in amintiri .

  " In sfarsit am guvernul meu " , imediat dupa Colectiv presedintele Johannis ranjea fericit , avea guvern nou , tehnocrat . Coruptia ucide , asa s-a spus , stiam asta deja , coruptia ucide cand nu ai bani de dat prin spitale , ucide cand medicii pleca pentru ca niste domni au multe amante si o sotie cu multi amanti . Coruptia ucide cand se minte ca avem de toate , ucide peste tot , nu dar in Colectiv .

  |" Vom construi cate un mare spital in fiecare regiune a tari " , asa spunea Dragnea si baietii aia cu trandafir in piept si coruptie in sange il aplaudau voios . A trecut un an de atunci , nici hartia de la acele promisiuni nu se mai pastreaza . Probabil s-au sters de coruptie la gura.. Pentru fiecare politician Colectiv a insemnat un bun prilej de a promite si de a fura alti bani . Pentru ei , pentru cei morti , pentru cei raniti , pentru rude , iubiti , iubite , parinti , chiar oameni obisnuiti , Colectiv e o tragedie , tragedie ce nu are de a face cu eroismul , cu lupta impotriva coruptiei , ci cu anormalitatea acestei tari .

  Au trecut doi ani , n-au fost eroi , n-au fost ingeri , n-au fost satanisti . Au fost niste oameni care si-ar fi dorit sa traiasca , care si-ar fi dorit sa ajunga , cand le-a fost mai greu , intr-o tara cu spitale , ajutati de niste medici , de niste asistenti , de personal capabil sa i ajute sa traiasca . Nu a fost asa .
In doi ani nu s-a schimbat nimic , lumea isi aminteste de ei din an in an , atunci aflam ce stim deja , ca inca o tragedie e mereu posibila , ca alti tineri pot muri , pot ajunge subiect la stiri .

 Ei nu mai sunt , nu stiu daca ne privesc de sus , nu stiu daca noi avem nevoie de iertarea lor , un alt cliseu flosit prea des , nu stiu daca e nevoie de patetism si de cantece , desi pentru muzica au trait , de dragul ei au murit . Nu stiu prea multe , stiu ca , daca ar putea ar vrea un singur lucru ;  ca peste ani , cand o alta tragedie va urma ei sa aiba sansa de a fi salvati , de a nu muri ucisi de bacterii , de infectii , de politica promisiunilor desarte . Au trecut doi ani . Degeaba !